DW Development

Bästa 3D-skannrarna för 3D-utskrift 2024

I den snabbt utvecklande världen av 3D-utskrift är det avgörande att hitta den bästa 3D-skannern för att uppnå högkvalitativa resultat. Vi har testat några av branschens ledande märken och sammanställt vår topplista över de bästa 3D-digitala skannrarna. Oavsett om du är professionell, hobbyist eller nybörjare, kan rätt 3D-skanner göra stor skillnad.
I denna omfattande guide kommer vi att utforska de bästa 3D-skannrarna på marknaden, från skrivbordsmodeller till professionell utrustning, så att du kan skapa exakta 3D-modeller för dina 3D-utskriftsprojekt. Vi tittar närmare på allt från 3D-skannrar för 3D-skrivare och kombinerade 3D-skanner- och skrivarlösningar till professionella och stationära 3D-skannrar.

Perfekt för att förbättra din 3D-utskriftsupplevelse, Creality CR-Scan Ferret erbjuder hög noggrannhet och hastighet. Med en upplösning på 0.16mm och förmågan att fånga fina detaljer är denna skanner idealisk för att skapa realistiska 3D-modeller. Den är användarvänlig och ett utmärkt val för nybörjare, och är kompatibel med både Mac och Windows. Skannern är lätt att använda med en enkel installationsprocess, vilket gör den idealisk för dem som precis börjat med 3D-skanning och vill uppnå professionella resultat utan att behöva en djup teknisk förståelse.

 

Creality CR Scan Ferret 3D

EinScan-SP är perfekt för utbildningssyften och erbjuder förbättrad datanoggrannhet och snabbare skanningshastigheter. Med en skanningsnoggrannhet på 0.05mm och dubbla skanningslägen levererar den exakta resultat snabbt. Det är en plug-and-play-enhet, idealisk för dem som är nya inom 3D-skanning. EinScan-SP är också känd för sin användarvänlighet och robusthet, vilket gör den till ett populärt val för skolor och utbildningsinstitutioner som vill ge sina elever hands-on erfarenhet med avancerad 3D-skanningsteknik.

 

Shining 3D EinScan SP 3D Scanner

Känd för sin höga upplösning och exceptionella noggrannhet, Transcan C är perfekt för att skanna små till medelstora objekt. Den har två 12 MP-kameror som säkerställer detaljerade och högkvalitativa skanningar. Denna professionella skanner är helt automatiserad, vilket gör skanningsprocessen enkel och effektiv. Med en upplösning på 0.035mm är Transcan C idealisk för användare som behöver hög detaljnivå i sina 3D-modeller, exempelvis för medicinska applikationer, konstkonservering eller högprecisionsingenjörsarbete.

 

Shining3D Transcan C 3D Scanner

Artec Eva Lite är en handhållen 3D-skanner som utmärker sig i att fånga exakta 3D-modeller av medelstora objekt. Den är lätt och portabel, vilket gör den lämplig för skanning på plats. Eva Lite erbjuder en upplösning på upp till 0.5mm och är populär inom branscher som vård och bilindustri för sin precision och mångsidighet. Skannern är enkel att använda och kräver minimal förberedelse, vilket gör den idealisk för användare som behöver en snabb och pålitlig lösning för att skapa digitala kopior av fysiska objekt.

 

Artec Eva Lite 3D Scanner

Professionell användning

Go!SCAN SPARK är en professionell 3D-skanner som ger hög noggrannhet och stora skanningsområden. Med en upplösning på 0.1mm och förmågan att fånga intrikata detaljer är den perfekt för metrologigradsapplikationer. Dess användarvänlighet och snabba skanningshastigheter gör den till ett utmärkt val för yrkesverksamma inom olika områden. Den är särskilt uppskattad inom tillverkningsindustrin för sin förmåga att snabbt och exakt skanna komplexa delar och strukturer, vilket sparar tid och förbättrar produktionskvaliteten.

Creaform Go!SCAN SPARK

Ett bra alternativ för skrivbords 3D-skanning, Matter and Form V2 erbjuder en balans mellan kvalitet och prisvärdhet. Med en upplösning på 0.1mm är den lämplig för att fånga små objekt och intrikata detaljer. Den har användarvänlig mjukvara, vilket gör den till ett idealiskt val för hobbyister och utbildare. Skannern är kompakt och lätt att använda, vilket gör den perfekt för hemmabruk eller i små arbetsmiljöer där utrymmet är begränsat men behovet av högkvalitativa skanningar är högt.

 

Matter and Form V2 3D Scanner

Revopoint POP 2 är en mångsidig handhållen 3D-skanner känd för sin prisvärdhet och enkelhet. Den ger en upplösning på 0.15mm och kan skanna en mängd olika objektstorlekar. Dess portabilitet och enkla installation gör den till en favorit bland både nybörjare och yrkesverksamma. POP 2 är idealisk för användare som behöver en flexibel lösning som kan användas både i fältet och i studion, vilket gör den perfekt för arkitekter, designers och hobbyister som vill ta sina projekt till nästa nivå.

 

Revopoint POP 2 3D Scanner

Varför välja en 3D-skanner för 3D-utskrift?

En 3D-skanner låter dig fånga exakta mått och detaljer av verkliga objekt, vilket förvandlar dem till digitala 3D-modeller. Dessa egenskaper är avgörande för att skapa exakta prototyper, omvänd ingenjörskonst av delar och förbättra dina 3D-utskriftsprojekt. Genom att välja rätt 3D-skanner kan du säkerställa hög precision och kvalitet i dina utskrifter.

3D-skanning har revolutionerat möjligheterna att skapa reservdelar till gamla bilar och digitalisera komplicerade strukturer. För veteranbilentusiaster och mekaniker innebär detta en möjlighet att enkelt och exakt återskapa delar som inte längre tillverkas. Med hjälp av en 3D-skanner kan du snabbt skanna en befintlig del, skapa en digital modell och sedan använda en 3D-skrivare för att producera en exakt kopia. Detta eliminerar behovet av att hitta originaldelar, vilket ofta är både dyrt och tidskrävande.

  • Noggrannhet och upplösning: Leta efter skannrar med hög noggrannhet och upplösning för att fånga fina detaljer.

  • Användarvänlighet: Användarvänlig mjukvara och plug-and-play-funktioner kan göra stor skillnad, särskilt för nybörjare.

  • Kompatibilitet: Se till att skannern är kompatibel med ditt operativsystem och din 3D-skrivare.

  • Skanningshastighet: Snabbare skanningshastigheter kan avsevärt förbättra din arbetsflödeseffektivitet.

  • Mångsidighet: Överväg skannrar som kan hantera en rad olika objektstorlekar och material.

ModellPrisnivåUpplösningSkannertypRekommenderade användareBeskrivning
Creality CR-Scan Ferret$$0.16mmHandhållenNybörjareBäst för nybörjare. Erbjuder hög noggrannhet och hastighet, användarvänlig.
Shining 3D EinScan-SP$$$0.05mmStationärUtbildningssyftePerfekt för utbildningssyfte. Förbättrad datanoggrannhet och snabbare skanningshastigheter.
Shining3D Transcan C$$$$0.035mmStationärProfessionella användareHög upplösning. Exceptionell noggrannhet, perfekt för små till medelstora objekt.
Artec Eva Lite$$$$0.5mmHandhållenProfessionella användareMest mångsidig. Lätt och portabel, utmärkt för medelstora objekt.
Creaform Go!SCAN SPARK$$$$0.1mmHandhållenProfessionella användareProfessionell användning. Hög noggrannhet och stora skanningsområden.
Matter and Form V2$$0.1mmStationärHobbyister och utbildarePrisvärd. Bra för skrivbords 3D-skanning, balanserar kvalitet och pris.
Revopoint POP 2$$0.15mmHandhållenNybörjare och proffsPortabel och enkel. Prisvärd, mångsidig för olika objektstorlekar.

Har du redan en 3D skrivare?

Vi har ett av Sveriges och kanske Europas bredaste utbud på olika 3D Filament, Läs vidare om andra spänande material eller hitta de filament som passar till ditt nästa projekt.